De Kracht van motivatie

Hoe ontdek je de weg naar jouw ideale loopbaan? 

In De kracht van motivatie helpen Anton Philips en Annemiek van Kessel je op weg. Maak kennis met het Systeem voor Individuele Motivatie Analyse (SIMA®). De basisgedachte van SIMA® is dat ieder mens over een uniek Motivatiepatroon beschikt. Dat patroon bestaat niet alleen uit wat iemand innerlijk drijft, maar ook uit vaardigheden die hij gemotiveerd gebruikt en de omstandigheden waaronder hij het beste tot zijn recht komt. Als je weet wat jou motiveert, ben je in staat om goede keuzes voor je loopbaan te maken.

Deze geheel herziene editie bevat ook extra informatie voor jonge mensen aan het begin van hun loopbaan, en eenvoudige schema’s en oefeningen voor iedereen die zelf zijn loopbaan wil sturen.

Specificaties:
Auteur(s): Anton Philips & Annemiek van Kessel
Uitgever: Have, Ten

Nederlands | Paperback | 9789025905200 | Druk: 10, 2020 | 256 pagina’s

Klik hier om te bestellen via bol.com

De kracht van motivatie is zowel als paperback en digitaal verkrijgbaar.

Facebook pagina

Meer achtergrond en nieuws over de Kracht van motivatie op onze facebookpagina.

Achterflap / samenvatting

Als je weet wat jou motiveert, ben je in staat om goede keuzes
voor je loopbaan te maken. Dan vind je makkelijker werk dat bij je past. Je zult productiever zijn en meer voldoening putten uit wat je onderneemt.

In De kracht van motivatie maak je kennis met het Systeem voor Individuele Motivatie Analyse (SIMA®). De basisgedachte is dat ieder mens over een uniek Motivatie­ patroon beschikt. Dat bestaat uit wat iemand innerlijk drijft, uit vaardigheden die hij gemotiveerd gebruikt, zijn favoriete onderwerpen en de voor hem motiverende om­ standigheden. Juist het combineren van deze verschillende elementen maakt de methode zo waardevol. En je wordt als lezer uitgedaagd om je eigen Motivatiepatroon in kaart te brengen.

Deze herziene uitgave bevat extra informatie voor scholieren en studenten. Daarnaast zijn enkele schema’s en oefeningen vereenvoudigd. De kracht van motivatie is hiermee een praktisch en informatief boek voor iedereen die meer plezier wil in zijn werk en zijn loopbaan zelf wil sturen. Een krachtig instrument voor managers, professionals, werknemers, studenten en loopbaancoaches.

“In de praktijk van alledag wordt motivatie gezien als cruciaal, als de kern van al het menselijk handelen. Vervolgens wordt het afgedaan als een onnavolgbaar fenomeen en een mistige mythe. Niets is echter minder waar. De schrijvers laten juist zien dat je individuele motivatie systematisch kunt analyseren en dat je daarmee het stuur stevig in handen krijgt om je ideale loopbaan te ontdekken.”

– Prof.dr. Rob H.W. Vinke, Nijenrode Business Universiteit

Over de schrijvers

ANTON PHILIPS (1932) is vanaf zijn jeugd geïnteresseerd in de vraag hoe mensen en organisaties functioneren en hoe dat beter kan. Na een periode van vrijwilligers­ werk werkte hij van 1968 tot 1983 in de directie van Philips Telecommunicatie en bij Philips Mexico. Hij is oprichter van Stichting Emergo. www.stichtingemergo.nl

ANNEMIEK VAN KESSEL (1955) runde ruim twintig jaar een HR­adviesbureau. Zij ver­ diept zich in wat mensen drijft en hoe ze hun mogelijkheden optimaal kunnen benutten. Eerder schreef zij Studiekeuzegids, help uw kind op weg en een aantal non­fictieboeken. www.annemiekvankessel.nl