LOOPBAANCOACHING

Wil je meer plezier en voldoening in je werk? Is je baan komen te vervallen? Ben je benieuwd naar wat jouw sterke, gemotiveerde kwaliteiten en drijfveren zijn? Ben je op zoek naar professionele en persoonlijke begeleiding? 

Minder dan de helft van de mensen in Nederland is echt blij met hun werk. En dat kan toch niet de bedoeling zijn. Op verjaardagen en bijeenkomsten met familie en buren zul je hetzelfde horen. En waarom blijven mensen in een dergelijke situatie?

Natuurlijk voor de zekerheid die hij biedt, de hypotheek moet toch betaald worden en de opleiding van de kinderen. Maar met zo veel vacatures in Nederland zou het toch mogelijk moeten zijn werk te vinden waar je wel blij in bent?

Een reden waarom mensen blijven in de plek waar ze zitten is dat ze geen duidelijk beeld hebben van de criteria waaraan een baan moet voldoen om daar wel gelukkig in te zijn.

Dat is het startpunt van Anton Philips Coaching.

Ieder mens heeft een patroon van gemotiveerd gedrag. Dat bestaat uit:

 • De onderwerpen waar je graag mee bezig is, de onderwerpen die boeien en die blijven boeien
 • De vaardigheden die je graag gebruikt. Je kunt waarschijnlijk heel veel, maar er zijn bepaalde vaardigheden die je bij voorkeur inzet en waar je ook steeds beter in wordt
 • De omstandigheden die motiverend voor je zijn. Wat brengt je in actie, wat houd je gemotiveerd? Welk resultaat is belangrijk voor je, welke vorm van voldoening? Heb je behoefte aan veel of weinig structuur, en wat is er verder belangrijk in je werkomgeving?
 • Welke plaats neem je bij voorkeur in als je met anderen bezig bent? Werk je vooral met je eigen bijdrage, of ben je primair de beïnvloeder. En zo ja op welke manier. Of de leidinggever?
 • En ten slotte: wat geeft je voldoening als je dingen doet die je met plezier en tevredenheid doet. In mijn werk gedurende meer dan 35 jaar met deze methode heb ik gevonden dat elke persoon een of een combinatie van twee centrale drijfveren heeft.

Als je deze dingen van jezelf weet kun je naar willekeurig welke functie kijken om te zien of je daar met plezier en voldoening zult kunnen werken. 

Als je je MotivatieKompas® uitzet boven een beroep of functie kun je zien welk deel past – gebied B, in welk deel A je delen van je gemotiveerde gedrag niet kwijt kunt – en als dat sport is of kunst of muziek dan kun je dat in je vrije tijd doen. Maar stuk C is een deel waar je niet toe gemotiveerd bent en misschien ook helemaal niet kunt. Het is duidelijk dat mensen die niet blij zijn met hun werk een te groot stuk C hebben.

In het stuk B geef je energie aan je werk en je krijgt er voldoening voor terug. In het stuk C geef je energie, en je krijgt er wel voor betaald, maar geen voldoening. Het stuk B moet niet minder dan 70 procent van je MotivatieKompas® omvatten en de centrale drijfveer en de relatie tot medewerkers moeten daarin zitten. Want het grootste deel van ontevredenheid bij werknemers zit in de relatie tot hun leidinggevende.

Wat ik doe in mijn loopbaancoaching is je helpen je MotivatieKompas® helder te krijgen. Het is eigenlijk een training om je eigen potentieel maximaal te leren inzetten.

Gerelateerd

FD Kantelpunt

Artikel over mijn kantelpunt. Van Philips Telecommunicatie naar levenscoach op individueel niveau.

Het Inspiratiehuis

Lezing over de ommekeer in mijn eigen leven en loopbaan.

Anton Philips @ TEDx Amsterdam ED

TEDx Amsterdam ED

Anton Philips als gastspreker over Motivational Behaviour.

De 9 stappen

Van een intensieve MotivatieKompas® training

 1. Intakegesprek – kan ook telefonisch
 2. Huiswerk: aan de hand van een activiteiten formulier schrijf je 8 verhalen over dingen die je met plezier en tot eigen tevredenheid gedaan hebt
 3. Samen: interview over je verhalen en de analyse van je MotivatieKompas® (circa 3 uur)
 4. Je krijgt een concept rapport over de uitkomst
 5. Huiswerk: Je kijkt of het rapport naar uw gevoel klopt. En gebruikt een werkboekje   voor om er verder over na te denken en werkt met het boekje Wat zoek je in je werk?.
 1. Samen: gesprek over de uitkomsten en de betekenis daarvan voor je loopbaan en je toekomst.(1,5 uur)
 2. Je ontvangt het definitieve rapport
 3. Huiswerk: zoeken naar passende functies binnen of buiten je huidige werkgever en die vergelijken met je MotivatieKompas® en indien van toepassing zoeken naar de aanvullende opleiding die je daarvoor nodig hebt. Met werkboekje: De Juiste Functie
 4. Samen: het resultaat van je zoektocht bespreken en het opstellen van actiepunten die daaruit voortkomen. (circa 1,5 uur)

Tarieven

Het tarief voor deze training is €1250,-. Voor particulieren is dit bedrag vrijgesteld van btw.

Voor bedrijven is het tarief  €1.450,- ex btw.

Facturering vindt plaats na het interview en de analyse

Bij behoefte aanvullende sparring gesprekken.

De minder intensieve MotivatieKompas® training bestaat uit een minder uitgebreide analyse van 5 verhalen, drie gesprekken en de samenvatting van de uitkomst. Tarief €750,- 

Hetzelfde met uitgebreide rapportage, tarief €925,-. 

Beide tarieven zijn voor particulieren vrijgesteld van btw.

Mail of bel voor me meer informatie. Een afspraak die leidt tot een training wordt niet apart in rekening gebracht. Indien die niet tot een trainingsopdracht leidt is het tarief voor dat gesprek €50,- ex btw.

 

Vergoeding

Coaching is voor veel bedrijven opgenomen als arbeidsvoorwaarde of onderdeel van een opleiding- of carrière programma. Raadpleeg hiervoor uw leidinggevende of contactpersoon bij personeelszaken. Zelfstandig ondernemers kunnen coaching opnemen als bedrijfskosten en zijn daarmee aftrekbaar voor de belasting.

Interesse?

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact op! Samen op weg naar het maken van de juiste keuzes voor je loopbaan.