LOOPBAANCOACHING

Wil je meer plezier en voldoening in je werk? Is je baan komen te vervallen? Ben je benieuwd naar wat jouw sterke, gemotiveerde kwaliteiten en drijfveren zijn? Ben je op zoek naar professionele en persoonlijke begeleiding? 

Minder dan de helft van de mensen in Nederland is echt blij met hun werk. En dat kan toch niet de bedoeling zijn. Op verjaardagen en bijeenkomsten met familie en buren zul je hetzelfde horen. En waarom blijven mensen in een dergelijke situatie?

Natuurlijk voor de zekerheid die hij biedt, de hypotheek moet toch betaald worden en de opleiding van de kinderen. Maar met zo veel vacatures in Nederland zou het toch mogelijk moeten zijn werk te vinden waar je wel blij in bent?

Een reden waarom mensen blijven in de plek waar ze zitten is dat ze geen duidelijk beeld hebben van de criteria waaraan een baan moet voldoen om daar wel gelukkig in te zijn.

Dat is het startpunt van Anton Philips Coaching.

Ieder mens heeft een patroon van gemotiveerd gedrag. Dat bestaat uit:

 • De onderwerpen waar je graag mee bezig is, de onderwerpen die boeien en die blijven boeien
 • De vaardigheden die je graag gebruikt. Je kunt waarschijnlijk heel veel, maar er zijn bepaalde vaardigheden die je bij voorkeur inzet en waar je ook steeds beter in wordt
 • De omstandigheden die motiverend voor je zijn. Wat brengt je in actie, wat houd je gemotiveerd? Welk resultaat is belangrijk voor je, welke vorm van voldoening? Heb je behoefte aan veel of weinig structuur, en wat is er verder belangrijk in je werkomgeving?
 • Welke plaats neem je bij voorkeur in als je met anderen bezig bent? Werk je vooral met je eigen bijdrage, of ben je primair de beïnvloeder. En zo ja op welke manier. Of de leidinggever?
 • En ten slotte: wat geeft je voldoening als je dingen doet die je met plezier en tevredenheid doet. In mijn werk gedurende meer dan 35 jaar met deze methode heb ik gevonden dat elke persoon een of een combinatie van twee centrale drijfveren heeft.

Als je deze dingen van jezelf weet kun je naar willekeurig welke functie kijken om te zien of je daar met plezier en voldoening zult kunnen werken. 

Als je je MotivatieKompas® uitzet boven een beroep of functie kun je zien welk deel past – gebied B, in welk deel A je delen van je gemotiveerde gedrag niet kwijt kunt – en als dat sport is of kunst of muziek dan kun je dat in je vrije tijd doen. Maar stuk C is een deel waar je niet toe gemotiveerd bent en misschien ook helemaal niet kunt. Het is duidelijk dat mensen die niet blij zijn met hun werk een te groot stuk C hebben.

In het stuk B geef je energie aan je werk en je krijgt er voldoening voor terug. In het stuk C geef je energie, en je krijgt er wel voor betaald, maar geen voldoening. Het stuk B moet niet minder dan 70 procent van je MotivatieKompas® omvatten en de centrale drijfveer en de relatie tot medewerkers moeten daarin zitten. Want het grootste deel van ontevredenheid bij werknemers zit in de relatie tot hun leidinggevende.

Wat ik doe in mijn loopbaancoaching is je helpen je MotivatieKompas® helder te krijgen. Het is eigenlijk een training om je eigen potentieel maximaal te leren inzetten.

Gerelateerd

FD Kantelpunt

Artikel over mijn kantelpunt. Van Philips Telecommunicatie naar levenscoach op individueel niveau.

Het Inspiratiehuis

Lezing over de ommekeer in mijn eigen leven en loopbaan.

Anton Philips @ TEDx Amsterdam ED

TEDx Amsterdam ED

Anton Philips als gastspreker over Motivational Behaviour.

De 9 stappen

Van een intensieve MotivatieKompas® training

 1. Intakegesprek – kan ook telefonisch
 2. Huiswerk: aan de hand van een activiteiten formulier schrijf je 8 verhalen over dingen die je met plezier en tot eigen tevredenheid gedaan hebt
 3. Samen: interview over je verhalen en de analyse van je MotivatieKompas® (circa 3 uur)
 4. Je krijgt een concept rapport over de uitkomst
 5. Huiswerk: Je kijkt of het rapport naar uw gevoel klopt. En gebruikt een werkboekje   voor om er verder over na te denken en werkt met het boekje Wat zoek je in je werk?.
 1. Samen: gesprek over de uitkomsten en de betekenis daarvan voor je loopbaan en je toekomst.(1,5 uur)
 2. Je ontvangt het definitieve rapport
 3. Huiswerk: zoeken naar passende functies binnen of buiten je huidige werkgever en die vergelijken met je MotivatieKompas® en indien van toepassing zoeken naar de aanvullende opleiding die je daarvoor nodig hebt. Met werkboekje: De Juiste Functie
 4. Samen: het resultaat van je zoektocht bespreken en het opstellen van actiepunten die daaruit voortkomen. (circa 1,5 uur)

Tarieven

Het tarief voor deze training is €1250,-. Voor particulieren is dit bedrag vrijgesteld van btw.

Voor bedrijven is het tarief  €1.450,- ex btw.

Facturering vindt plaats na het interview en de analyse

Bij behoefte aanvullende sparring gesprekken.

De minder intensieve MotivatieKompas® training bestaat uit een minder uitgebreide analyse van 5 verhalen, drie gesprekken en de samenvatting van de uitkomst. Tarief €750,- 

Hetzelfde met uitgebreide rapportage, tarief €925,-. 

Beide tarieven zijn voor particulieren vrijgesteld van btw.

Mail of bel voor me meer informatie. Een afspraak die leidt tot een training wordt niet apart in rekening gebracht. Indien die niet tot een trainingsopdracht leidt is het tarief voor dat gesprek €50,- ex btw.

 

Vergoeding

Coaching is voor veel bedrijven opgenomen als arbeidsvoorwaarde of onderdeel van een opleiding- of carrière programma. Raadpleeg hiervoor uw leidinggevende of contactpersoon bij personeelszaken. Zelfstandig ondernemers kunnen coaching opnemen als bedrijfskosten en zijn daarmee aftrekbaar voor de belasting.

ERVARINGEN CLIËNTEN

Toen ik Anton Philips 25 jaar geleden bij de Veerstichting in Leiden ontmoette studeerde ik nog. Anton overtuigde me van de logica en kracht van de SIMA methodologie en samen organiseerden we workshops waarin studenten hun motivatiepatroon konden ontdekken. Onlangs las ik mijn eigen motivatiepatroon uit 1995 weer eens door. Ik stond versteld hoe scherp het rapport mij nog steeds omschrijft. Een kwart eeuw werk- en levenservaringen rijker. Anton had destijds helemaal gelijk toen hij stelde dat een goed opgesteld motivatiepatroon een leven lang mee gaat.
A Br. Global Finance Manager for Corporate & Legal
Shell International
Het gesprek met u is wel een belangrijke steun voor mij geweest in een zeer moeilijke tijd waarbij we binnen een grote organisatie onder zware druk werden gezet.
Femke
Partner Adviesbureau
In mijn brieven en op mijn cv maak ik veel gebruik van teksten over mijn kwaliteiten en drijfveren uit het coachingsprogramma.
Bas
Door mijn motivatie analyse kon ik zien waarom ik op de verkeerde plaats zat en mijn burn-out had gekregen. Voor mijn hele verhaal: klik hier (pdf)
Rebekka van Roemburg
Independent consultant regional development
Na mijn burn-out toonde ik mijn manager mijn Motivatiepatroon rapport. Hij zei: dit soort mensen hebben wij nodig! We besloten dat ik alleen nog maar klussen zou doen die in harmonie waren met mijn intrinsieke motivatie. Voor mijn hele verhaal: klik hier (pdf)
DJG management consultant
Je adviezen indertijd hebben hun vruchten afgeworpen in mijn vorige baan als relatie bemiddeling consulent en daarvan heb ik veel opgestoken waar ik nu in mijn nieuwe baan weer veel profijt van heb.
Eric
Studieadviseur
Als lid van het PZ-overleg heb ik de afgelopen weken deel mogen nemen aan het individuele SIMA-onderzoek. Ik mag stellen dat het resultaat als verbijsterend op mij is overgekomen. Het lezen van het rapport gaf mij het gevoel dat een heleboel zaken, die je zelf min of meer weet, nog nooit als zodanig op papier voor je hebt gezien.
Henk
HR Medewerker multinational
Voordat ik de test en jouw consult onderging heb ik altijd geroepen dat ik wilde leren, ontwikkelen en groeien, doch kon de drang nooit funderen. Door het identificeren van deze drang en het benoemen en illustreren van de gebeurtenissen waarin die drang naar voren kwam is er een inzicht bij mij ontstaan in “hoe het hoort te zijn” . Ik ben een gezegend mens, en mijn sessies met jou waren cruciaal om op dat moment mogelijkheden te maken en de (juiste) keuzes te maken: diepe dank daarvoor!
W.P.
Investment manager participatie maatschappij
Het SIMA traject heeft me erg geholpen en ik heb het rapport dikwijls geraadpleegd. Ik heb de baan gekregen die ik wilde en ben daar heel erg blij mee! Het heeft me in het hele traject een soort rust en zelfverzekerdheid gegeven: te weten welke dingen ik zoek en waar ik goed in ben. Alles netjes op een rijtje en hanteerbaar. Dank voor je bijdrage daaraan!
Charlotte
Inmiddels ben ik al weer drie dagen aan het werk bij AT5 schooltelevisie. Het is een hele leuke baan, precies wat ik wilde! Ik ben nog steeds ontzettend blij dat ik bij jou die test heb gedaan. Daardoor kon ik heel gericht zoeken en weet nu precies wat ik wil.
Fiona
Ik heb nog steeds veel aan mijn motivatiekompas dat je gemaakt hebt in 2003. Ik bekijk en herlees regelmatig met veel plezier mijn werkstuk en het rapport. Zodoende kan ik weloverwogen keuzes maken, dicht bij mezelf blijven. mijn hart volgen en me herinneren wat mij echt voldoening geeft.
D.v.D.

of lees hieronder verder en laat je overtuigen…

Ik wil u hierbij heel erg bedanken voor de motivatiegesprekken. Er zijn voor mij een hoop dingen duidelijk geworden die heel belangrijk blijken en waar ik aanvankelijk van dacht dat ik ze zou moeten veranderen. Morgen begin ik bij de makelaar waar ik het afgelopen dinsdag over had. Hij heeft mij vandaag een baan aangeboden. Nogmaals heel erg bedankt!
Geert-Willem
Startend makelaar
Ik vertel dit niet om op te scheppen maar om te laten zien dat je het bij het goede eind had en dat ik steeds meer weet waar ik naar toe wil. Dat is allemaal bij jou begonnen. Nogmaals ontzettend bedankt daarvoor!
Dennis
Jonge econoom
Ik heb zeer veel geleerd en de nieuwe carrièreontwikkeling, die een van de gevolgen hiervan is, zou zich anders niet hebben kunnen voordoen.
George
Makelaar in assurantiën
De SIMA methode die je in jouw aanpak hanteert, heb ik leren kennen als waardevol. Wat mij vooral frappeerde is de rode draad die blijkbaar door een ieder zijn leven loopt. Het is met name deze SIMA methode die de rode draad benoemt en stukje bij beetje ontrafelt. Hierdoor heb ik inzicht gekregen binnen welk soort organisatiecultuur ik mijn kwaliteiten het best kan ontplooien en ook welke kwaliteiten dat zijn.
Jan
Business development-manager financiële instelling
Na gerommel op een aantal afdelingen ben ik bij personeelszaken beland. Ik zit er volledig op mijn plek en heb mijn motivatiepatroon dikwijls geraadpleegd!
Dorien
Ook in de manier waarop ik nu mijn functie invul is het motivatie-onderzoek herkenbaar.
Marie-Anne
Beste Anton,Het heeft langer geduurd dan gedacht, maar ik kan je nu laten weten dat ik per 1 april (2018) ben aangetreden als statutair bestuurder van XXX!

Ik ben nu enkele weken aan het werk en wordt steeds blijer van de stap die ik gezet heb. Steeds duidelijker wordt me dat het inslaan van nieuwe paden en opdoen van nieuwe kennis ( “dingen willen begrijpen”) inderdaad een drijfveer is die me veel energie geeft. Was dit in iedere nieuwe sector het geval geweest ?... zeker niet, de complexiteit en de maatschappelijke functie van XXX zijn waarschijnlijk ook twee noodzakelijke voorwaarden.

Enfin, er valt nog genoeg te bespiegelen, maar ook dat is juist één van de opbrengsten geweest van mijn gesprekken met jou... een veel sterkere bewustwording van het belang van drijfveren en het aangereikt krijgen van concrete elementen van die drijfveren alsook een aanpak om er verder zelf over na te denken.

In de gesprekken met de eigenaars van XXX heb ik veel beter kunnen en durven aangeven wat ik verwachtte in een eventuele nieuwe rol en ook al heb ik niet alles kunnen bewerkstelligen (op een gegeven moment werd door hen aangegeven dat “het geen pretpakket” kon worden :-)) ben ik heel tevreden ook omdat ik bewust ben van de dingen waar ik ja tegen heb gezegd en die minder aansluiten bij mijn drijfveren.

Kortom, het traject wat ik met jou heb doorlopen, heeft een cruciale bijdrage geleverd aan waar ik nu sta. Natuurlijk zijn er ook andere stimuli geweest en het noodzakelijke beetje toeval/geluk, maar zonder het één ook niet het ander, het is een wisselwerking geweest.

Daarom, Anton, zeer bedankt voor de waardevolle en plezierige gesprekken! Ik wens je nog veel succes met je aanpak, voor iedereen die zich tot je wendt.Vriendelijke groet,
AB
Statutair bestuurder van Nederlandse vestiging van buitenlands bedrijf

Interesse?

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact op! Samen op weg naar het maken van de juiste keuzes voor je loopbaan.