WIE BEN IK?

Ik ben al vanaf mijn jonge jaren geïnteresseerd in het ondersteunen van mensen om beter te functioneren en gelukkiger te zijn. Ik ben dankbaar dat ik dat kan blijven doen, nu vanuit Anton Philips Coaching.

Specifiek wil ik dat nu doen door mensen te helpen hun geluk terug te vinden in de relatie met hun levenspartner, en om mensen te helpen de beroepsrichting, functie of het werk te vinden waar ze hun talenten optimaal kunnen inzetten en met plezier en voldoening kunnen werken.

Zelf ben ik iemand die goed was in het maken van de verkeerde keuzes. Dat begon al bij het kiezen van een verkeerde studie. Maar ook daarna had ik meerdere functies in het bedrijfsleven die niet helemaal bij mij bleken te passen. Ik kende mijzelf niet goed genoeg en wist simpelweg niet wat mijn talenten waren en waar ik zelf de meeste voldoening uit haalde.

Na 12 jaar bij een multinational werk te hebben gedaan waar ik weinig plezier uit haalde, leerde ik de Amerikaanse loopbaanbegeleider Arthur F. Miller kennen. Ik las zijn boek ‘The truth about you’ en toen viel voor mij alles op zijn plek.
In zijn boek boog Miller zich over de vraag wat mensen werkelijk motiveert. Hij had een methode ontwikkeld waarmee hij voor ieder individu een uniek motivatiepatroon kon vaststellen. Met zijn aanwijzingen in het boek probeerde ik mijn eigen motivatie boven water te krijgen. En terwijl ik daarmee bezig was, wist ik: hier wil ik mee verder.

Ik introduceerde de methodiek van Miller in Nederland en richtte mijn eigen bedrijf Emergo op. Inmiddels werk ik 28 jaar als loopbaancoach met de methode van Miller. Over mijn ervaringen hiermee heb ik samen met Annemiek van Kessel het boek ‘De Kracht van Motivatie’ geschreven.

In 2006 heb ik met collega’s Stichting Emergo opgezet. Deze stichting richt zich met name op scholieren & studenten. We geven hun een duidelijk inzicht in hun unieke motivatiepatroon en helpen hen bij het kiezen van profiel, studie of beroep.

Het uitvoerende werk van de Stichting heb ik een paar jaar geleden overgedragen aan MotivationLeaders. Dat geeft mij tijd om me weer met het coachen van mensen bezig te houden. Want dat is wat ik het liefste doe: mensen helpen het hoogste wat ze kunnen doen met hun leven ontdekken en gaan doen.

Daar heb ik door de opleiding tot Imago Relatie Coach geleerd om levenspartners te helpen om hun relatie te versterken en te verdiepen.

LOOPBAAN

Wil je meer plezier en voldoening in je werk? Benieuwd naar wat jouw sterke, gemotiveerde kwaliteiten en drijfveren zijn?

STUDIEKEUZE

Je kunt een goede keuze maken voor studie of vervolgopleiding. En daar kan ik je bij helpen.

RELATIECOACHING

Waarom is het zo moeilijk om bij elkaar te blijven? Uit elkaar gaan geeft altijd pijn. Hoe kom je in deze situatie weer nader tot elkaar?

MIJN WERKWIJZE

Bij Relatie Coaching zet ik de prachtige Imago methode in. Hiermee is het mogelijk om snel en effectief de communicatie tussen mensen te herstellen, en daardoor nieuwe verbondenheid tot stand te brengen. Lees daar meer over op de pagina Relatie Coaching.

Voor Loopbaan en Studiekeuze coaching gebruik ik het Motivatiekompas® dat wij hebben ontwikkeld in Stichting Emergo, en dat nu eigendom is van MotivationLeaders.

Dit is een bewezen, innovatieve en zeer effectieve methode die je centrale drijfveer en motivatiepatronen in kaart brengt. Je vindt de uitgebreide beschrijving onder Loopbaancoaching.

WAT MIJ MOTIVEERT

Mijn hele leven ben ik geboeid geweest door mensen en ideeën.

Op mijn 15de kwam ik op een internationale conferentie van Morele Herbewapening waar mensen zich inzetten om de wereld te verbeteren. Mijn onmiddellijke reactie was: als ik daar als gewone jongen aan kan meehelpen dan wil ik dat doen.

Dat is sindsdien mijn drijfveer geweest, en met vallen en opstaan heb ik me daarvoor ingezet.

Vanaf 1988 als loopbaan coach. Mensen één voor één helpen het beste van hun leven te maken. Specifiek door hen te laten ontdekken hoe zij zelf in elkaar zitten, en wat in welk soort werk zij hun talenten het beste zouden kunnen ontplooien, werk dat hen werkelijk blij maakt. En sinds 2018 als Imago Relatie Coach met verbluffende resultaten.

MIJN ROEPING

Mijn roeping is om anderen te helpen hun roeping, hun bestemming te vinden. Een wijs mens heeft eens gezegd: waar je talenten, je interesses en je motivatie samen komen met een behoefte van de samenleving, daar vind je je bestemming.

Roeping leidt tot beroep – en hoe beter je weet wat bij je past des te groter de kans om een functie te vinden waar je met echte voldoening kunt werken.

Bel of mail me om een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

06 – 54 69 69 02

info@antonphilips.nl