Even voorstellen…

Ik ben iemand die uitblonk in het maken van de verkeerde keuzes. Dat begon al bij het kiezen van een verkeerde studie. Maar ook daarna had ik meerdere functies in het bedrijfsleven die niet helemaal bij mij bleken te passen. Ik kende mijzelf niet goed genoeg en wist simpelweg niet wat mijn talenten waren en waar ik zelf de meeste voldoening uit haalde.

Na 12 jaar werk te hebben gedaan waar ik weinig plezier uit haalde, leerde ik de Amerikaanse loopbaanbegeleider Arthur F. Miller kennen. Ik las zijn boek ‘The truth about you’ en toen viel voor mij alles op zijn plek.

In zijn boek boog Miller zich over de vraag wat mensen werkelijk motiveert. Hij had een methode ontwikkeld waarmee hij voor ieder individu een uniek motivatiepatroon kon vaststellen. Met zijn aanwijzingen in het boek probeerde ik mijn eigen motivatie boven water te krijgen. En terwijl ik daarmee bezig was, wist ik: hier wil ik mee verder.

Ik introduceerde de methodiek van Miller in Nederland en richtte mijn eigen bedrijf Emergo op. Inmiddels werk ik 28 jaar als loopbaancoach met de SIMA®-methode van Miller. Over mijn ervaringen met deze methode heb ik samen met Annemiek van Kessel het boek ‘De Kracht van Motivatie’ geschreven.

In 2006 heb ik met collega’s Stichting Emergo opgezet. Deze stichting richt zich met name op scholieren & studenten. We geven hen een duidelijk inzicht in hun unieke motivatiepatroon en helpen hen bij het kiezen van profiel, studie of beroep.

Het uitvoerende werk van de Stichting heb ik een paar jaar geleden overgedragen aan MotivationLeaders. Dat geeft mij tijd om me weer met het coachen van mensen bezig te houden. Want dat is wat ik het liefste doe: mensen helpen hun bestemming in het leven te vinden. Onlangs heb ik ook de opleiding tot Imago Relatiecoach gevolgd om levenspartners te helpen om hun relatie te versterken en te verdiepen.

Terugkijkend ben ik al vanaf mijn jonge jaren geïnteresseerd in het ondersteunen van mensen om beter te functioneren en gelukkiger te zijn. Ik ben dankbaar dat ik dat kan blijven doen, nu vanuit Anton Philips Coaching.

LOOPBAAN

Wil je meer plezier en voldoening in je werk? Benieuwd naar wat jouw sterke, gemotiveerde kwaliteiten en drijfveren zijn?

STUDIEKEUZE

Je kunt een goede keuze maken voor studie of vervolgopleiding. En daar kan ik je bij helpen.

RELATIECOACHING

Waarom is het zo moeilijk om bij elkaar te blijven? Uit elkaar gaan geeft altijd pijn. Hoe kom je in deze situatie weer nader tot elkaar?

MIJN WERKWIJZE

Ik gebruik het ‘Systeem voor Individuele Motivatie Analyse, kortweg SIMA®.

Dit is een bewezen, innovatieve en zeer effectieve methode die je centrale drijfveer en motivatiepatronen in kaart brengt, oftewel jouw Motivatiekompas®.

Je vind de uitgebreide beschrijving onder Loopbaancoaching.

MIJN MOTIVATIE

Mijn hele leven ben ik geboeid geweest door mensen en ideeën.

Op mijn 15de kwam ik op een conferentie waar mensen zich inzetten om de wereld te verbeteren. Mijn onmiddellijke reactie was: als ik daar als gewone jongen aan kan meehelpen dan wil ik dat doen.

Dat is sindsdien mijn drijfveer geweest, en met vallen en opstaan heb ik me daar voor ingezet.

Vanaf 1988 als loopbaan coach. Mensen één voor één helpen het beste van hun leven te maken. Specifiek door hen te laten ontdekken hoe zij zelf in elkaar zitten, en wat in welk soort werk zij hun talenten het beste zouden kunnen ontplooien, werk dat hen werkelijk blij maakt.

MIJN ROEPING

Mijn roeping is om anderen te helpen hun roeping, hun bestemming te vinden. Een wijs mens heeft eens gezegd: waar je talenten, je interesses en je motivatie samen komen met een behoefte van de samenleving, daar vind je je bestemming.

Roeping leidt tot beroep – en hoe beter je weet wat bij je past des te groter de kans om een functie te vinden waar je met echte voldoening kunt werken.

Bel of mail me om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek.

 

Mijn roeping is om anderen te helpen hun roeping, hun bestemming te vinden. Een wijs mens heeft eens gezegd: waar je talenten, je interesses en je motivatie samen komen met een behoefte van de samenleving, daar vind je je bestemming.

Roeping leidt tot beroep – en hoe beter je weet wat bij je past des te groter de kans om een functie te vinden waar je met echte voldoening kunt werken.