RELATIECOACHING

Waarom is het zo moeilijk om bij elkaar te blijven? Het lukte mij niet. Het lukte mijn broer niet. En het lukte twee van mijn zussen niet. Van ons zevenen zijn er vier gescheiden. En dat terwijl onze ouders het goede voorbeeld gaven, en tot de dood bij elkaar zijn gebleven.

Uit elkaar gaan geeft altijd pijn. Het gevoel gefaald te hebben. Mijn oudste twee kinderen waren pubers toen wij scheidden. Dat jaar bleven ze allebei zitten op het gymnasium. Mijn dochter hield kippen en konijnen. Die gingen allemaal dood.

Waarom is het zo moeilijk voor mensen om bij elkaar te blijven? Is het niet mogelijk om de liefde en verbondenheid weer te hervinden? Om de ergernissen die ons nu uit elkaar drijven op te lossen? Om onverwerkte conflicten en frustraties die de relatie verstoren naar elkaar uit te kunnen spreken? 

Ja, dat is mogelijk. Daar gaat Imago relatiecoaching over!

Imago

De basis van Imago ligt in de ontdekking van de Amerikaanse psycholoog Hendrix dat mensen verliefd worden op een persoon die zowel positieve als negatieve eigenschappen van beide ouders (of verzorgers) in zich combineren. Waarom is dat? Omdat we, vrijwel zonder uitzondering, als kind beschadigingen hebben opgelopen. Ouders zijn nu eenmaal niet perfect. Ze legden misschien te veel druk op je, je mocht jezelf niet zijn, je kreeg veel kritiek of je groeide op met te weinig aandacht en liefde. 

Als we dan iemand tegenkomen met dat ‘imago’ van onze ouders is onze onbewuste reactie: deze persoon kan me weer ‘heel’ maken. En in de periode van verliefdheid leven we in die verwachting. Maar… na een tijd merken we dat dit niet automatisch gebeurt. En dus volgt de teleurstelling. Dan gaan we onderhandelen: als jij dit voor mij doet, dan doe ik dit voor jou. En de eigenschappen in onze partner die we herkenden van onze ouders beginnen ons nu juist te irriteren. En zo gaat de relatie van kwaad tot erger.

Hoe kom je in deze situatie weer nader tot elkaar? Het antwoord is dat je als stel op een andere manier met elkaar moet leren communiceren. In de zogenaamde ‘Imago dialoog’ leer je veilig je boodschap te delen, waarbij je elkaar geen verdere schade toebrengt. Tijdens dit dialoog ga je juist de kwetsbaarheid van de ander zien, begrijpen en aanvoelen. Je leert dat door de pijnpunten van je partner te helpen genezen, je eigen pijnpunten worden geheeld. 

Dan heb je wat Hendrix noemt: een bewuste relatie. Waar de verbondenheid, die we allemaal zo hard nodig hebben, is hersteld. Waar liefde, romantiek en plezier weer normaal worden.

Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn maar Imago is een bewezen vorm van relatietherapie die oneindig veel stellen over de hele wereld heeft geholpen.

Kijk voor uitgebreide informatie op de website: https://imagonederland.nl/

Als relatiecoach kan ik jullie leren de Imago dialoog onder de knie te krijgen. Daarom wil ik jullie ook allebei spreken. Ik richt me niet op de een of de ander, maar op de ruimte tussen jullie in, op jullie relatie. 

Bel of mail me voor een afspraak. Ik zal mijn uiterste best doen om jullie te helpen jullie relatie weer fijn en liefdevol te maken.

Tarieven Imago relatie coaching

 • Kennismakingsgesprek
  Voor relatie coaching kun je altijd vragen om een oriënterend gesprek. Afhankelijk van je situatie kun je alleen of samen met je partner op gesprek komen. Je krijgt dan meer informatie en kunt ervaren of er een ‘klik’ is.

  Zo’n gesprek duurt maximaal een uur en het tarief is €50,- ex btw.

 • Intakegesprek
  De eerste echte afspraak betreft een intakegesprek van twee uur waarbij jullie een goed beeld krijgen. Een onderdeel van de intake is dat we een begin maken met de coaching zodat jullie meteen al werken aan relatieverbetering. Aan de hand hiervan stel ik een plan op zodat ik een passend traject kan aanbieden.

  Het uurtarief hiervoor is €100,- per uur inclusief btw.

 • Traject
  Na het intakegesprek kunnen jullie een traject volgen van relatiegesprekken van anderhalf à twee uur waarbij onbevangen luisteren en diepe verbinding centraal staan. Spanningen en problemen kunnen daarmee duurzaam opgelost worden.

  Het tarief hiervoor is €150,- per gesprek,  inclusief btw

N.B. Tot ik mijn Imago Relatiecoach opleiding heb voltooid geef ik 50% korting op bovenstaande tarieven.

Samen werken aan een goede relatie?