RELATIECOACHING

Is je relatie niet leuk meer? Maak je ruzie over belangrijke dingen, maar ook over onbenullige kleinigheden? Zie je het niet meer zitten met je partner?

Dat was de situatie in mijn eerste huwelijk. Dom genoeg hebben we toen geen hulp in geroepen. We gingen uit elkaar, en dat deed veel pijn. Ik had het gevoel gefaald te hebben en onze kinderen hebben eronder geleden. Als er toen iemand was geweest die ons had kunnen helpen, was het mogelijk anders gegaan.

Gelukkig liep ik na een paar jaar mijn jeugdliefde tegen het lijf. We hadden elkaar lang niet gezien, maar werden weer verliefd en besloten te trouwen. Met haar ging ik naar een workshop van Imago relatie coaching. Wat we daar leerden heeft voor een blijvende verbetering gezorgd in onze relatie.

Omdat ik het triest  vind dat het veel mensen  niet lukt om hun relatie levendig en sprankelend  te houden, besloot ik de training Imago relatietherapie te doen. Ik ontdekte ik  waardoor een relatie vast loopt en wat je samen kunt doen om hem weer fijn te maken.

Misschien denk je nu, relatietherapie klinkt leuk, maar voor ons werkt dat echt niet. Dan daag ik je uit. Geef me de kans om jullie te laten ervaren hoe jullie je relatie weer leuk  kunnen maken. En als het ondanks alles niet werkt, help ik jullie er op een goede manier een punt achter te zetten.

Wat ik doe is geen mediation. Ik kan je helpen weer op een veilige en constructieve manier met elkaar te communiceren. Om de liefde die verloren is gegaan op een natuurlijke manier weer te laten ontwaken.

Als je begrijpt waardoor je de liefde kwijt bent geraakt, die je voelde toen je besloot samen te gaan, kun je hem op diepere manier weer terugvinden.

De belangrijkste voorwaarde voor een gelukkige relatie is dat je je partner zonder voorwaarden accepteert en liefhebt. Dat lijkt op dit moment misschien onmogelijk, maar met de Imago aanpak kun je dat bereiken.

Als ik in mijn eerste huwelijk had geweten wat ik nu weet, waren we misschien nooit uit elkaar gegaan. Met al mijn levenservaring en mijn expertise als Imago coach kan ik je helpen om nieuwe energie in je relatie te brengen.

Bel of mail me voor een vrijblijvend gesprek of kom samen voor een eerste sessie.

Het verhaal van Age en Marie

Marie is na het overlijden van haar volwassen dochter de verbinding met haar man kwijtgeraakt. Ze voelt zich nutteloos en gevoelloos. Ze zoekt hulp.

Imago

De basis van Imago ligt in de ontdekking van de Amerikaanse psycholoog Hendrix dat mensen verliefd worden op een persoon die zowel positieve als negatieve eigenschappen van beide ouders (of verzorgers) in zich combineren. Waarom is dat? Omdat we, vrijwel zonder uitzondering, als kind beschadigingen hebben opgelopen. Ouders zijn nu eenmaal niet perfect. Ze legden misschien te veel druk op je, je mocht jezelf niet zijn, je kreeg veel kritiek of je groeide op met te weinig aandacht en liefde. 

Als we dan iemand tegenkomen met dat ‘imago’ van onze ouders is onze onbewuste reactie: deze persoon kan me weer ‘heel’ maken. En in de periode van verliefdheid leven we in die verwachting. Maar… na een tijd merken we dat dit niet automatisch gebeurt. En dus volgt de teleurstelling. Dan gaan we onderhandelen: als jij dit voor mij doet, dan doe ik dit voor jou. En de eigenschappen in onze partner die we herkenden van onze ouders beginnen ons nu juist te irriteren. En zo gaat de relatie van kwaad tot erger.

Hoe kom je in deze situatie weer nader tot elkaar? Het antwoord is dat je als stel op een andere manier met elkaar moet leren communiceren. In de zogenaamde ‘Imago dialoog’ leer je veilig je boodschap te delen, waarbij je elkaar geen verdere schade toebrengt. Tijdens dit dialoog ga je juist de kwetsbaarheid van de ander zien, begrijpen en aanvoelen. Je leert dat door de pijnpunten van je partner te helpen genezen, je eigen pijnpunten worden geheeld. 

Dan heb je wat Hendrix noemt: een bewuste relatie. Waar de verbondenheid, die we allemaal zo hard nodig hebben, is hersteld. Waar liefde, romantiek en plezier weer normaal worden.

Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn maar Imago is een bewezen vorm van relatietherapie die oneindig veel stellen over de hele wereld heeft geholpen.

Kijk voor uitgebreide informatie op de website: https://imagonederland.nl/

Als relatiecoach kan ik jullie leren de Imago dialoog onder de knie te krijgen. Daarom wil ik jullie ook allebei spreken. Ik richt me niet op de een of de ander, maar op de ruimte tussen jullie in, op jullie relatie. 

Bel of mail me voor een afspraak. Ik zal mijn uiterste best doen om jullie te helpen jullie relatie weer fijn en liefdevol te maken.

ERVARINGEN CLIËNTEN

Aan de hand van Anton (’s oefeningen) hebben we geleerd hoe in 54 jaar huwelijk ingeslepen patronen te vermijden/te veranderen en zodoende gloort er weer hoop (en perspectief!) in onze relatie.
Jannet en Ale
Bij Anton hebben we in 2 sessies geoefend om elkaar op een constructieve manier feedback te geven, zodat we kunnen leren van elkaar, onze relatie kunnen verbeteren en verdiepen. Het is inspirerend om met elkaar op een prettige manier een dialoog aan te kunnen gaan op de punten waar je anders over denkt zodat je agree to disagree kunt benoemen en integreren voor jezelf en voor elkaar. Het maakt het makkelijk om goede feedback te kunnen ontvangen en om samen continu een veilige omgeving te scheppen. Het lukt ons rustig te blijven, goed te luisteren naar elkaar en aan elkaar duidelijk te maken wat het gedrag van de ander doet. We kunnen samen betere keuzes maken en mede daardoor verdiept onze liefde zich.
Pablo & Debby
De begeleiding van Anton hebben wij als zeer prettig ervaren. Zijn vriendelijke, heldere en liefdevolle aanwezigheid heeft ons een heel veilig gevoel gegeven. Hierdoor durfden we de dialoog samen aan te gaan en heeft het onze relatie een mooie verdieping gegeven. Verder verwijs ik ook graag naar hem door als ik tijdens mijn individuele gesprekken met mijn eigen cliënten merk dat er op relatiegebied winst te behalen is.
Petra Penning
orthopedagoog

Tarieven Imago relatie coaching

 • Kennismakingsgesprek
  Voor relatie coaching kun je altijd vragen om een oriënterend gesprek. Afhankelijk van je situatie kun je alleen of samen met je partner op gesprek komen. Je krijgt dan meer informatie en kunt ervaren of er een ‘klik’ is.

  Zo’n gesprek duurt maximaal een uur en het tarief is €50,- ex btw.

 • Intakegesprek
  De eerste echte afspraak betreft een intakegesprek van twee uur waarbij jullie een goed beeld krijgen. Een onderdeel van de intake is dat we een begin maken met de coaching zodat jullie meteen al werken aan relatieverbetering. Aan de hand hiervan stel ik een plan op zodat ik een passend traject kan aanbieden.

  Het uurtarief hiervoor is €95,- per uur inclusief btw.

 • Traject
  Na het intakegesprek kunnen jullie een traject volgen van relatiegesprekken van anderhalf à twee uur waarbij onbevangen luisteren en diepe verbinding centraal staan. Spanningen en problemen kunnen daarmee duurzaam opgelost worden.

  Het tarief hiervoor is €150,- per gesprek,  inclusief btw

Samen werken aan een goede relatie?